Kategoriler
'Barkod' Tanımı

'Barkod' Tanımı

14.04.2019
Bir ürünün siyah-beyaz şekillerden oluşan iki boyutlu bir modelle oluşturduğu tanımlama bilgisinin grafiksel gösterimi. Barkodlar, bir barkod okuyucu veya tarayıcı gibi optik cihazlar tarafından okunabilir ve en çok paralel siyah beyaz çizgilerden oluşur.

Bir ürünün siyah-beyaz şekillerden oluşan iki boyutlu bir modelle oluşturduğu tanımlama bilgisinin grafiksel gösterimi. Barkodlar, bir barkod okuyucu veya tarayıcı gibi optik cihazlar tarafından okunabilir ve en çok paralel siyah beyaz çizgilerden oluşur. 

Barkodlar, ürün bilgisi gibi ürün bilgilerinin üründen, kasa yazmacısı gibi bir elektronik sisteme aktarılmasını otomatikleştirmek için kullanılır.

Barkodlar, bir veritabanına bağlandığında mağazaların envanteri kolayca takip etmesine olanak tanır, bu da şirketlerin tüketici alışkanlıklarındaki eğilimleri takip etmesine, daha fazla envanter sipariş etmesine ve fiyatları ayarlamasına yardımcı olur. 

Doğru şekilde yönetilirse, envanteri azaltarak ve böylece envanteri azaltarak nakit dönüş süresinin azaltılmasına yardımcı olabilirler. Mağazada satın alabileceğiniz hemen hemen tüm ürünlerde bulunurlar. Barkodun en yaygın kullanılan şekli, ilk defa 1970'lerde marketlerde kullanılmak üzere tanıtılan Evrensel Ürün Kodu'dur. 

Bir veritabanına bağlandığında mağazaların envanteri kolayca takip etmelerine olanak tanır, bu da şirketlerin tüketici alışkanlıklarındaki eğilimleri takip etmesine, daha fazla envanter sipariş etmesine ve fiyatları ayarlamasına yardımcı olur.

BLOG ARA
BLOG KATEGORİLERİ
POPÜLER BLOGLAR